Десятки тисяч бельгійців вийшли на вулиці: у хід пішов сльзогінний газ

Десятки тисяч бельгійців вийшли на вулиці: у хід пішов сльзогінний газ

Укрінформ
Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Брюсселя та інших бельгійських міст у середу, протестуючи проти політики уряду з посилення заходів жорсткої економії.

Про це повідомляє франкомовний бельгійський телеканал RTBF.

«Десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Брюсселя і зосередилися у районі центрального залізничного вокзалу на заклик профспілок виступити проти політики уряду. Кілька осіб, ховаючи обличчя у масках, почали громити розташовані неподалік магазини та жбурляти каміння у правоохоронців, поліція змушена була застосувати сльозогінний газ та водомети», - повідомляє ЗМІ.

За даними телеканалу, організаторами акції виступили три найбільші бельгійські профспілки, які вважають, що чинний уряд лобіює інтереси великих компаній на шкоду звичайним працівникам. Активісти, критично ставляться до заморожування заробітної плати, зростання інфляції, збільшення пенсійного віку, скорочення соціальних пакетів та скаржаться на несправедливі податки. Організатори протестів заявили, що їм вдалося мобілізувати лише в одному Брюсселі понад 100 тис. осіб. Натомість у поліції кажуть про 80 тис. протестувальників.

Телеканал зазначає, що місце проведення акції оточене поліцією. Ситуація перебуває під контролем влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-