Росія почала операцію в Сирії за планом іранського генерала - ЗМІ

Росія почала операцію в Сирії за планом іранського генерала - ЗМІ

Укрінформ
Візит глави підрозділу "ель-Кудс" (Quds Force) іранського генерал-майора Касема Сулеймані до Москви у липні цього року став першим кроком у плануванні російської військової інтервенції до Сирії.

Тоді генерал представив план, який дозволить, за допомогою участі Росії, після невдач військ Асада змінити ситуацію на його користь, передає Reuters з посиланням на джерела, близькі то переговорів.

"Сулеймані розгорнув карту Сирії на столі. Росіяни були дуже стривожені і розуміли реальні небезпеки для режиму (Асада - ред.). Іранці запевнили їх, що ще є можливість повернути ініціативу. В той момент Сулеймані переконав їх, що не все втрачено", - сказало джерело агентства.

Одним з аргументів участі Росії в операції було запевнення представників іранської делегації в тому, що у разі прориву повстанців до узбережжя, Росія може втратити свою єдину в Середземному морі базу ВМС в Тартусі.

За інформацією агентства, Москва за участю іранців планувала операцію кілька місяців. За цим планом, основним розробником якого називають генерала Сулеймані, Росія повинна завдавати ударів по повстанцях з повітря, а іранські сили особливого призначення - діяти на землі.

Як повідомлялося, нині у Сирії російські військові розмістили на аеродромі Латакія/Хмеймім, окрім іншого, 26 літаків, 23 вертольоти, 4 танки, 16 бойових броньованих машин і 260 одиниць автомобільної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-