США з'ясовують, як ІДІЛ вдалося роздобути так багато машин Toyota

США з'ясовують, як ІДІЛ вдалося роздобути так багато машин Toyota

Укрінформ
Американські власті направили гігантові автомобільної промисловості Toyota запит про те, як терористичному угрупованню "Ісламська держава" вдалося закупити таку велику кількість нових пікапів і позашляховиків однойменної марки.

Про це повідомляє ABC News.

"Американці стурбовані тим, що пікапи і позашляховики Toyota все частіше миготять на поширюваних "Ісламською державою" пропагандистських відео, причому ступінь збереження машин говорить про їх відносну новизну", - йдеться в повідомленні.

Тим часом у самій Toyota заявили, що не мають ні найменшого уявлення про способи одержання машин терористами.

"На запит антитерористичного департаменту Мінфіну США в компанії відповіли, що не мають інформації, яким чином ІД отримують автомобілі, але готові всіляко підтримати розслідування цього відомства, діяльність якого спрямована, зокрема, на запобігання можливості потрапляння західних товарів до рук терористів", - зазначає телекомпанія.

При цьому Toyota припинила офіційні поставки машин в Сирію ще в 2012 році.

"Компанія вже поінформувала Міністерство фінансів США про відомі ланцюжки поставок машин на Близький Схід і про процедури, які компанія проводить для захисту поставок", - заявив директор по зв'язках з громадськістю компанії Ед Льюїс.

Нагадаємо: Toyota Hilux, Toyota Tacoma і Toyota Land Cruiser стали "візитною карткою" ІДІЛ. На них бойовики монтують різне озброєння, аж до гармат і ракетних установок. Бойовики також використовують машини марок Mitsubishi, Hyundai і Isuzu, які теж з'являються у численних пропагандистських відеороликах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-