Національний день вина приніс Молдові 8 млн євро збитків

Національний день вина приніс Молдові 8 млн євро збитків

Укрінформ
У заходах, присвячених традиційному Національного дня вина, який відбувся в Молдові 3 і 4 жовтня, взяли участь близько 25 тисяч осіб, що на 80% нижче показників 2014 року, а збитки від свята склали більше восьми мільйонів євро.

Такі дані оприлюднила Національна Федерація по просуванню туризму, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"На жаль, через зміну формату свята (замість площі Великих Національних Зборів у Кишиневі заходи выдбулися на території підприємств-виробників - ред.), більшість іноземних туристів відмовилися приїхати в Молдову. У загальній складності, збитки від свята склали 8,2 мільйона євро", - повідомив керівник Федерації Олександр Филипски.

За його словами, якщо в 2015 році свято відвідали понад 15 тисяч іноземців, то в нинішньому році в заходах взяли участь трохи більше 1,5 тисяч туристів.

Нагадаємо: Національний день вина був заснований в Молдові в 2002 році з ініціативи екс-президента Володимира Вороніна. Традиційно головні заходи відбувалися на площі Великих Національних Зборів у Кишиневі. Однак, за безстрокових акцій протесту, які не припиняються в столиці Молдови вже другий місяць, формат свята був змінений і основні заходи відбувалися на території підприємств-виробників алкогольної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-