США про Донбас: Наступний крок - повний доступ для ОБСЄ

США про Донбас: Наступний крок - повний доступ для ОБСЄ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон позитивно оцінив повідомлення про перенесення незаконних виборів на Донбасі та початок відведення важкого озброєння.

Водночас він закликав сторони забезпечити безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ на всій окупованій території України – включно до кордону з РФ, наголосив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати позитивно оцінюють повідомлення, що підтримувані Росією сепаратисти відклали проведення незаконних виборів на сході України. Люди, які живуть на територіях, підконтрольних сепаратистам, заслуговують на те, щоб обирати місцеву владу на виборах, що відповідають міжнародним стандартам і українському законодавству та проходитимуть під наглядом спостерігачів ОБСЄ, як це передбачають Мінські домовленості", - наголосив Тонер.

Представник Держдепартаменту США також привітав доповідь ОБСЄ про початок відведення Україною, РФ та сепаратистами додаткового важкого озброєння від лінії зіткнення, що було узгоджено тристоронньою контактною групою на рівні представників України, Росії і ОБСЄ.

"Це в подальшому сприятиме припиненню вогню та виведенню важкого озброєння і бойовиків з України", - наголосив представник держдепу.

Він зауважив, що в процесі врегулювання конфлікту в Україні "залишається ще багато роботи". Втім "критично важливим" у цьому зв'язку він назвав вимогу, щоб "ОБСЄ отримало повний доступ до території, включно до міжнародного кордону України і РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-