Лукашенко: Мови про розміщення російської авіабази не було

Лукашенко: Мови про розміщення російської авіабази не було

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував чутки про заплановане розміщення на території Білорусі російської авіабази.

Про це він заявив сьогодні в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Я спостерігаю останнім часом крики нашої опозиції з приводу розміщення російської авіабази на території Білорусі. Я нічого про це не знаю. Людина, яка має приймати це рішення, - я про це нічого не знаю", - зазначив глава білоруської держави.

При цьому він заявив, що російська база в Білорусі не потрібна. "Нам потрібні літаки, а не бази сьогодні. У нас прекрасні льотчики, у нас хороша школа військових льотчиків, цивільних. І навіщо мені створювати базу? Навіщо мені сьогодні завозити сюди літаки і льотчиків інших держав? А свої що будуть робити?" - сказав Лукашенко.

Він нагадав, що Білорусь знаходиться в союзі з Російською Федерацією. "У нас є відповідальність - і в Росії, і в Білорусі. Ми уклали угоду - вони відповідають разом з нами за західний напрямок. Фактично ми не самі проти НАТО тут стоїмо, разом з Російською Федерацією. У нас є конкретний план навіть на випадок війни, як треба діяти. Природно, ми його не оприлюднюємо, це абсолютно секретний план, але на цьому напрямку головна сила - це білоруська армія. Якщо конфлікт - то Росія починає нас підтримувати відповідними людськими ресурсами, визначено конкретні армії, літаки, вертольоти і так далі. На випадок конфлікту", - сказав глава білоруської держави.

Лукашенко також висловив думку, що це вкидання спрямоване на те, щоб погіршити відносини РБ із Заходом. "Просто мене дивує і навіть в якійсь мірі обурює і ображає, навіщо це було росіянам сьогодні вкидати в засоби масової інформації? Може, турбуються, що ми дійсно йдемо на Захід, щоб підкинути цю тему, щоб Захід почав у нас питати чи сумніватися в тому, що ми з ними хочемо нормалізації відносин?" - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-