Росія пропонує Пентагону відновити переговори щодо Сирії – WP

Росія пропонує Пентагону відновити переговори щодо Сирії – WP

Укрінформ
Російська сторона вийшла на американське командування з пропозицією знову вступити у переговори щодо узгодження авіаударів на території Сирії.

Про це повідомило у вівторок впливове американське видання The Washington Post

"Росія запропонувала США у вівторок відновити переговори щодо способів уникнення можливих конфліктів під час окремих авіаударів у Сирії – попри те, що колишні противники у Холодній війні сперечаються щодо цілей Москви в цій громадянській війні", - зазначає газета.

Пентагон привітав відкритість російської сторони для розширення діалогу на рівні військових відомств. Утім "це навряд чи істотно зменшило занепокоєння НАТО щодо втручання Росії в сирійський конфлікт, а також щодо повідомлення про порушення повітряного простору Туреччини російським бойовим літаком".

Видання нагадує, що перший контакт між Росією і США в межах так званих "зусиль з деконфліктизації" відбувся минулого тижня. Тоді йшлося, по суті, про уникнення можливих непорозумінь у сирійському небі. 

Тим не менше, Вашингтон і його союзники по НАТО "глибоко занепокоєні розширенням російської військової підтримки президента Башара аль-Асада". Американські та європейські лідери говорять, що замість заявленої Москвою повітряної кампанії проти ІДІЛ Росія прагне розбити опозиційні Асаду групи повстанців, в тому числі ті, яким надають підтримку США та їх союзники. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-