«Лінчування» в Air France: за топ-менеджмент вступився президент

«Лінчування» в Air France: за топ-менеджмент вступився президент

Укрінформ
Президент Франсуа Олланд у вівторок засудив насильство щодо керівництва авіакомпанії Air France і назвав такі дії неприпустимими.

Про це він заявив, перебуваючи з поїздкою у Гаврі (північ Франції), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«День, коли відбувався соціальний діалог, був перерваний невиправданим насильством, суперечностями, які набули неприйнятної форми, ми побачили, що це може мати безпосередній вплив на привабливість країни», - сказав Олланд.

А прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, повернувшись із Японії, відвідав штаб-квартиру Air France у передмісті Руасі, де стався інцидент.

Прокуратура містечка Бобіньї за фактом інциденту відкрила кримінальну справу.

Раніше повідомлялося, що працівники авіакомпанії Air France, яка у понеділок розпочала страйк, увечері 5 жовтня напали на штаб-квартиру компанії, в результаті чого постраждали семеро людей.

Нагадаємо, до заворушень призвело рішення дирекції Air France про звільнення 2,9 тис. працівників компанії. План реструктуризації перевізника також має на меті скорочення 10% далекомагістральних рейсів та перенесення термінів замовлень на пасажирські літаки Boeing 787.

Air France, яка об'єдналася з нідерландською авіакомпанією KLM у 2004 році, наразі має намір скоротити 14 далекомагістральних рейсів і провести скорочення персоналу, що дасть змогу заощадити 1,8 млрд євро.

Загалом в авіакомпанії працює 52 тис. працівників. У період з 2012-го по 2014 роки керівництво скоротило штат перевізника на 5,5 тис. осіб.

Фото: www.inyourpocket.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-