Авіаудар по лікарні у Кундузі запросили афганські військові – Кембелл

Авіаудар по лікарні у Кундузі запросили афганські військові – Кембелл

Укрінформ
Атака військових США по лікарні в афганському місті Кундуз, в результаті якої загинули лікарі та мирні жителі, була проведена за запитом афганських військових.

Про це повідомив головнокомандувач міжнародними силами під егідою НАТО та американськими військами в Афганістані Джон Кемпбелл, передає Reuters

«Ми вже дізналися, що 3 жовтня афганські сили повідомили, що по ним ведеться вогонь з ворожих позицій і попросили підтримку з повітря від збройних сил США", - сказав Кемпбелл на брифінгу з журналістами.

За його словами, удари з повітря були спрямовані проти талібів.

"Повітряний удар був здійснений, щоб усунути загрозу від талібів, і декілька цивільних осіб були випадково поцілені", - пояснив Кемпбелл.

Він наголосив на активному проведенні розслідування.

«Якщо помилки були здійснені, ми визнаємо їх, - сказав Кемпбелл. - Ми притягнемо винних до відповідальності і будемо вживати заходів для того, щоб такі помилки не повторювалися».

Як повідомили в Держдепі США, що для отримання достеменно вірних даних щодо інциденту в Кундузі, проводяться три розслідування: міністерством оборони США, місією НАТО "Рішуча підтримка" і ще одне спільне афгано-американське розслідування.

Раніше президент США Барак Обама пообіцяв провести детальне розслідування обставин авіаудару по шпиталю в місті Кундуз на півночі Афганістану і вжити відповідних заходів після закінчення розгляду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-