Air France страйкує, можливі затримки рейсів

Air France страйкує, можливі затримки рейсів

Укрінформ
Працівники авіакомпанії Air France оголосили про проведення 5 жовтня страйку. У такий спосіб працівники Air France виступають проти скорочення робочих місць.

Адміністрація авіаперевізника попередила про можливі затримки рейсів, зокрема й міжнародних, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Авіакомпанія Air France попереджає, що через страйк працівників, які виступають проти планів скорочення персоналу, можливі нетривалі затримки рейсів», - зазначив представник авіакомпанії.

За його словами, організаторами страйку виступили чотири профспілки.

«Air France-KLM має сьогодні оприлюднити подробиці оновленого плану реструктуризації, який передбачає скорочення 3 тис. робочих місць», - заявили в авіакомпанії.

План реструктуризації також має на меті скорочення 10% далекомагістральних рейсів та перенесення термінів замовлень на пасажирські літаки Boeing 787. Air France, яка об'єдналася з нідерландською авіакомпанією KLM у 2004 році, в даний час має намір скоротити 14 далекомагістральних рейсів і провести скорочення персоналу, що дозволить заощадити 1,8 млрд євро. Виконавчий директор авіакомпанії Александр де Жюньяк наполягає на добровільному звільненні працівників.

Французький уряд, який володіє пакетом 17,6% акцій авіакомпанії, підтримав плани її керівництва щодо реструктуризації.

Раніше повідомлялося, що Air France, намагаючись боротися з жорсткою конкуренцією на ринку з боку світових конкурентів, спробувала домовитися з пілотами про збільшення кількості льотних годин більше 100 на рік без зростання заробітної плати. Пілоти чинять опір планам адміністрації, їх активно підтримують профспілки.

Air France залишається одним із найбільших авіаперевізників. Загалом в авіакомпанії працює 52 тис. працівників, з яких 300 пілотів, 700 стюардес і стюардів,  а також 1,9 тис. осіб становлять наземний персонал. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-