У Киргизстані оприлюднили попередні результати виборів

У Киргизстані оприлюднили попередні результати виборів

Укрінформ
У Киргизстані, де сьогодні обирають парламент, о 20:00 за місцевим часом закрилися дільниці для голосування. За попередніми даними, до парламенту ввійдуть шість партій.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними Центрвиборчкому, на 18:00 явка виборців становила 45,7%, проте після завершення голосування прем’єр-міністр Киргизстану Темір Сарієв заявив, що проголосувало більше половини від кількості виборців у списках.

ЦВК опублікувала попередні результати виборів, згідно з якими семивідсотковий бар’єр долають шість партій, а найбільше голосів (майже 27%) набрала Соціал-демократична партія Киргизстану. На другому місці – партія «Республіка – Ата-Журт» із приблизно 21% голосів.

За інформацією киргизстанської служби Радіо Свобода, голосування супроводжувалося масовими фальсифікаціями, серед яких і "каруселі" - підвезення виборців автобусами до виборчих дільниць - та підкуп виборців.

Парламент Киргизстану обирається на п’ять років за пропорційною системою. На 120 депутатських мандатів претендують 14 партій. У Киргизстані вперше вибори проводяться із застосуванням біометричних технологій ідентифікації громадян і автоматичних зчитувальних скриньок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-