Інтеграція біженців є співставною з об'єднанням Німеччини – Гаук

Інтеграція біженців є співставною з об'єднанням Німеччини – Гаук

Укрінформ
Президент ФРН Йоахім Гаук виступив з промовою у Франкфурті-на-Майні, де зібралися нинішні і деякі колишні керівники країни.

У день 25-річчя об'єднання Німеччини 3 жовтня її президент говорив про біженців, проводячи паралелі між подіями 1990 року і сьогоднішнім днем, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Як і в 1990 році, перед нами стоїть виклик, який перейде поколінням. Нині, на відміну від того часу, разом ростимуть ті, хто разом ніколи не був", - сказав Гаук.

Президент нагадав, що громадяни НДР і ФРН говорили однією мовою, у них була спільна історія і культура, а тепер треба подолати «більш значні дистанції» у країні, що стала країною імміграції.

Гаук звернувся до співвітчизників із закликом виявити терпіння і толерантність, не мати щодо приїжджих «ворожого ставлення, неприязні, ненависті і насильства". "Ми хочемо допомогти. Наші серця широко розкриті. У нас не буде толерантності до нетолерантності", - пообіцяв федеральний президент.

Повертаючись до подій чверть століття тому, Гаук підкреслив: "Мирна революція показала, що ми, німці, можемо жити вільно", - підкреслив глава держави, уточнивши, втім, що можливості країни з прийому нових мігрантів обмежені і потрібна допомога всієї Європи і світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-