Угорський міністр назвав дві основні загрози для Європи - виступ в ООН

Угорський міністр назвав дві основні загрози для Європи - виступ в ООН

Укрінформ
Світ та Європа ніколи не отримувала настільки багато серйозних викликів одночасно з часів закінчення Другої світової війни, першочерговими серед них війни, зокрема в Україні, та проблема масової міграції.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто (Szijjártó Péter) заявив, виступаючи з трибуни Генеральної Асамблеї ООН у суботу.

«Зараз Європа також стикнулася з війною. Ще кілька років тому, ми навіть уявити не могли, що у XXI сторіччі, у Європі може розпочатися війна. Але тепер це реальність. Війна в Україні, сусідній з нами країні», - завив він.

Наступний значний виклик, який нині стоїть перед Європою, за його словами, - масова міграція. Угорський міністр наголосив, що вирішення проблеми досі не знайдене через відсутність консенсусу в світі та Європі з цього питання і запропонував п’ять першочергових для глобального вирішення проблем.

Серед них: посилення міжнародних зусиль проти змін клімату, стабілізація ситуацію в Північній Африці та на Близькому Сході, розробка системи квот для розміщення мігрантів, продовження та посилення миротворчих місійї ООН, затвердження глобальних цілей розвитку.

Питання зміни клімату угорський політик також назвав серед умов, що посилюють міграцію, оскільки через підвищення температур у світі окремі регіони не мають достатньої кількості води, що також позначається на врожайності та підштовхує людей до зміни місця проживання.

Говорячи про ООН загалом, Сійярто сказав, що святкувати ювілей та радіти зараз недоречно.

«Сьогодні немає особливо причин бути задоволеними та святкувати, бо в 70-річний ювілей ООН, світ та Європа зокрема стоять перед викликами, про які раніше не могли і подумати», - сказав глава МЗС Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-