Один з лідерів кишинівського «майдану» обіцяє Молдові «веселі дні і ночі»

Один з лідерів кишинівського «майдану» обіцяє Молдові «веселі дні і ночі»

Укрінформ
Один з організаторів акцій протесту в Кишиневі, лідер проросійської «Нашої партії» Ренато Усатий заявив, що перекриття протестувальниками центральної вулиці Кишинева – це тільки перший пункт плану «Б», а далі Молдову чекають «веселі дні і ночі».

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«На найближчі два дні ми, абсолютно легально і мирно, перекрили проспект Штефана чел Маре. Це перший сигнал Тімофті і всьому режиму. Хочу наголосити, що це тільки перший пункт нашого плану «Б». Якщо не буде реакції – реакція нас влаштовує тільки одна - відставка президента Тімофті – тоді те, що сталося вночі в центрі столиці, може відбутися протягом найближчих днів у різних районах міста. Можуть бути перекриті дороги в різних районах країни», - заявив Усатий в своєму виступі перед протестувальниками.

Він закликав учасників маніфестацій «рухатися вперед, оскільки попереду будуть веселі дні і веселі ночі», зазначивши, що протести триватимуть, доки все керівництво країни, включно до президента, не подасть у відставку.

Нагадаємо, в ніч з п'ятниці на суботу учасники акції протесту, організованої соціалістами і «Нашою партією» в сквері перед парламентом, встановили наметове містечко на проїжджій частині центральної автомагістралі Кишинева – бульварі Штефана Великого.

Як повідомляв Укрінформ, у центрі молдавської столиці вже третій тиждень проходять безстрокові акції протесту проти центральної влади: організаторами однієї з акцій виступила Громадянська платформа «Гідність і правда», інший – Партія соціалістів і «Наша партія». За ініціативою лідерів Громадянської платформи на центральній площі Кишинева утворено наметове містечко «Гідність і правда». Наметове містечко соціалістів і «Нашої партії» розмістилося за кількасот метрів від площі, у сквері перед парламентом Молдови.

Головні вимоги протестувальників – відставка всього керівництва країни і оголошення дострокових парламентських виборів. Крім цього, вони вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винних у розкраданні більше мільярда доларів з банківської системи країни, що призвело до банкрутства трьох найбільших банків країни – Ощаданку, Соціального банку та «Unibank».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-