Авіаудари РФ по Сирії: лише один із 20 спрямований проти ІДІЛ – міністр оборони Великобританії

Авіаудари РФ по Сирії: лише один із 20 спрямований проти ІДІЛ – міністр оборони Великобританії

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, посилаючись на попередні дані британської розвідки, заявив, що лише один з 20 авіаударів російських ВПС у Сирії завдають по цілях, пов'язаних з "Ісламською державою".

Ексклюзивне інтерв'ю з Феллоном оприлюднив в суботу, 3 жовтня, британський таблоїд The Sun.

Феллон повідомив, що спецслужби країни щодня аналізують дані про російські бомбардування у Сирії. "Переважна більшість з них не спрямовані проти ІДІЛ", - цитує міністра "Німецька хвиля".

"Отримані нами докази свідчать про те, що російські бойові літаки бомбардують райони, населені мирними жителями, що призводить до загибелі цивільних", зазначив керівник британського оборонного відомства. Крім того, цілями авіаударів стають також сили опозиційного повстанського угрупування "Вільна сирійська армія", що веде боротьбу проти президента Башара Асада.

Водночас британський міністр заявив, що не вважає, що президенту Росії вдалося "завдяки своєму маневру досягти переваги" над міжнародною антитерористичною коаліцією. "Він ускладнив ситуацію в Сирії", - наголосив Феллон та додав, що Заходу є що протиставити політиці Кремля. Керівник оборонного відомства Великобританії виступив за участь Королівських військово-повітряних сил в нальотах на позиції бойовиків "Ісламської держави" у Сирії.

Урядовець також повідомив, що провів переговори у форматі "віч-на-віч" з королем Йорданії Абдаллою ІІ про встановлення над півднем Сирії безпольотної зони в інтересах забезпечення безпеки багатьох біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-