В Афганістані під обстріли потрапили «Лікарі без кордонів», є жертви

В Афганістані під обстріли потрапили «Лікарі без кордонів», є жертви

Укрінформ
В Афганістані, в місті Кундуз, троє лікарів загинули під час бомбардування лікарні міжнародної неурядової організації "Лікарі без кордонів", ще 30 осіб вважаються зниклими безвісти.

Про це йдеться у заяві розміщеній на сайті організації.

"О 2:10 ночі за місцевим часом у суботу, 3 жовтня, травмпункт у Кундузі кілька разів бомбардувався і був дуже сильно пошкоджений. Підтверджена загибель трьох співробітників MSF і більш як 30 вважаються зниклими безвісти. Медична команда працює цілодобово, щоб зробити все можливе для забезпечення безпеки пацієнтів і персоналу лікарні", - йдеться у заяві.

"Ми глибоко вражені нападом, вбивством наших співробітників і пацієнтів і шкодою, завданою охороні здоров'я у Кундузі. Ми поки що не знаємо остаточних цифр втрат... Ми закликаємо всі сторони поважати безпеку медичних установ і персоналу", - зазначив операційний директор "Лікарі без кордонів" Барт Янссенс.

Під час нападу в лікарні було 105 пацієнтів і понад 80 осіб персоналу.

У заяві наголошується, що лікарня організації "Лікарі без кордонів"  - єдина медична установа у всій північно-східній частині Афганістану, куди вільно можуть звернутися люди з травмами, незалежно від національності пацієнта, релігійних переконань або політичної приналежності.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 28 вересня таліби захопили місто Кундуз, після чого уряд Афганістану оголосив про початок воєнної операції проти терористів. 2 жовтня афганські урядові війська визволили місто Кундуз від бойовиків "Талібану". В інших частинах провінції Кундуз бої з терористами тривають.

Кундуз має важливе стратегічне значення: 2001 року за нього точилися запеклі бої між військами НАТО і талібами, які у результаті зазнали поразки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-