Меркель: Путін зобов'язався докласти зусиль для виконання Мінської угоди

Меркель: Путін зобов'язався докласти зусиль для виконання Мінської угоди

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що президент РФ Володимир Путін зобов'язався докласти зусиль для виконання усього пакету комплексу заходів Мінської угоди.

Про це вона заявила під час спільної з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції у Парижі за підсумками саміту лідерів "нормандської четвірки", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Російський президент зобов'язався докласти зусиль, щоб робоча група з політичних питань Тристоронньої контактної групи працювала ефективно і відповідно до встановлених домовленностей, щоб (місцеві) вибори (на окупованих територіях сходу України) відбулися у відповідності до пакету компелксу заходів мінських домовленностей, згідно із законодавством України та з узгодженням із сепаратистами з Луганської та Донецької областей та українським урядом", - заявила Меркель.

На її думку, у політичному плані спостерігається прискорення процесу у зв'язку з тим, що будуть призначені вибори на сході України. "В рамках роботи Тристоронньої контактної групи ми сьогодні змогли внести порядок до кількох моментів, які до цього були неврегульованими, зокрема, у питаннях щодо конституційного процесу, амністії та термінів проведення виборів", - сказала вона.

За словами Ангели Меркель, лідери "нормандської четвірки" домовилися про послідовність виконання усіх пунктів комплексу заходів. Канцлер Німеччини також зазначила, що представники сепаратистів Донецької та Луганської областей також зможуть у рамках політичної робочої групи висловити свою позицію з цих питань.

Фото прес-служби Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-