Глава Пентагону планує п'ятиденне турне Європою

Глава Пентагону планує п'ятиденне турне Європою

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер у неділю, 4 жовтня, відбуває до країн Європи з п'ятиденним турне, під час якого відвідає Бельгію, Іспанію, Італію і Великобританію з метою обговорення питань регіональної та глобальної безпеки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, у понеділок глава американського оборонного відомства відвідає Іспанію, де заплановані його зустрічі з іспанським керівництвом. Він також має намір відвідати підрозділ морської піхоти США на авіабазі Морон (на півдні країни).

У вівторок міністр оборони США вирушить до Італії, де також проведе зустрічі з італійськими лідерами та відвідає американський персонал, що базується в цій країні.

Найважливішим для глави Пентагону, очевидно, стане його участь у четвер у міністерській зустрічі НАТО в Брюсселі, у рамках якої запланована сесія з питань ядерної стратегії та дискусії щодо реагування союзників на загрози на південному фланзі. Крім того, у графіку міністра оборони США засідання НАТО-Грузія.

Останній день європейського турне Картер проведе в Лондоні, де має намір обговорити зі своїм британським колегою питання стратегічної оборони та безпеки. 

У п'ятницю, 9 жовтня, глава Пентагону повернеться до США.

Фото: www.politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-