У Парижі Росія може відмовитись від фейкових виборів на Донбасі - дипломат

У Парижі Росія може відмовитись від фейкових виборів на Донбасі - дипломат

Укрінформ
Росія під час завтрашньої зустрічі нормандської четвірки у Парижі може вдати, що йде на поступки Україні, скасувавши фейкові вибори на Донбасі.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу заявив письменник, публіцист і дипломат Юрій Щербак.

"Я думаю, що вибори на Донбасі - одна із головних проблем, яка обговорюватиметься. Імовірно, Росія зробить вигляд, що йде на поступки Україні і скасує ці вибори. Росія, на мій погляд, могла вигадати сценарій, за яким бойовики пропонують свої строки, висувають свої вимоги, але в певний момент, аби справити враження про миролюбство, вони можуть, нібито, піти на поступки", - сказав він.

Щербак зауважив, що уже після цього може обговорюватися питання, як і коли проводити вибори на Донбасі, але вже за українськими законами і правилами.

При цьому, за словами дипломата, у Парижі будуть підтверджені угоди, досягнуті Тристоронньою контактною групою, які "якщо не повністю свідчать про припинення війни на Донбасі, то принаймні про певний прогрес".

Водночас Щербак наголосив на важливості візиту Президента Петра Порошенка до США, оскільки під час своїх виступів на Генасамблеї ООН Глава держави "ще раз ствердив українську правду, яка прозвучала на весь світ". Зокрема, він нагадав, що сесія ООН відбувається у той час, коли одна із країн-членів організації веде агресивну війну проти України, приносячи величезні жертви і руйнування.

"Виступи Президента були надзвичайно важливими нагадуваннями усьому світу, що держава Росія, яка у виступі свого президента проголошує принципи ООН, порушує усі ці правила і веде агресивну війну проти сусіднього народу. На Саміті сталого розвитку також було сказано, що сталий розвиток у світі неможливий, коли йде війна, лунають вибухи, руйнується інфраструктура і гинуть мирні люди. І все це прекрасно було почуто американськими керівниками, незважаючи на те, що російська пропаганда одразу здійняла галас на увесь світ щодо "успіхів Путіна" у замиренні з Америкою та організації антиісламської коаліції проти ІДІЛ. Ці голоси російської пропаганди жодним чином не зможуть заглушити тих важливих результатів, яких домоглася наша делегація під час перебування у Нью-Йорку", - підкреслив дипломат.

При цьому публіцист охарактеризував виступ президента РФ Володимира Путіна в ООН як "мертвий", де поєднувалися лицемірство, брехня і приховані погрози.

Що стосується так званого інциденту з українською делегацією, яка підняла прапор України під час виступу Путіна, то письменник пояснив, що внутрішня поліція ООН вивела делегацію із залу лише через те, що, за правилами, не повинна допускати різних ексцесів та випадів на адресу глави будь-якої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-