Росія здійснила перший авіаудар у Сирії - ЗМІ

Росія здійснила перший авіаудар у Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Російська авіація завдала перший удар у Сирії неподалік міста Хомс.

Про це повідомляє джерело телеканалу CNN.

"Росія нанесла перший авіаудар в Сирії поблизу міста Хомс", - йдеться у повідомленні.

Одночасно з цією новиною американський телеканал Fox News із посиланням на високопоставлене джерело у США повідомив, що Росія звернулася до США з вимогою про невідкладне виведення усіх американських військових літаків з території країни.

«Російські чиновники вимагають, щоб американські військові літаки негайно залишили Сирію», - розповів співрозмовник телеканалу.

Посадовець повідомив, що окрім вимоги вивести повітряні сили США із Сирії, російські дипломами поінформували про те, що російські винищувачі вже літають над Сирією.

Читайте також: Рада Федерації дозволила Путіну ввести війська до Сирії

Водночас джерело в оборонному відомстві США повідомило телеканалу, що «американські літаки не виконуватимуть вимоги Росії».

"Протягом останніх тижнів ми спостерігали ознаки того, що (росіяни) збираються щось робити, враховуючи розгортання сил», - підкреслив інформатор.

Нагадаємо, що у середу, 30 вересня, Рада Федерації РФ дозволила президенту Росії Володимиру Путіну використовувати російську армію в Сирії.

Згідно з даними американської розвідки, бойова авіація Росії днями здійснила розвідувальні польоти над Сирією, перебуває у бойовій готовності і готова розпочати бойові дії у будь-який момент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-