Європа має більше допомагати біженцям - Генсек ООН

Європа має більше допомагати біженцям - Генсек ООН

Укрінформ
Країни Європи повинні докладати більше зусиль для допомоги біженцям, що шукають порятунку від війни.

Про це Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сказав під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Всі країни повинні робити більше для виконання покладених на них обов’язків. Я хочу відзначити тих у Європі, хто високо несе цінності ЄС та надає притулок. У той же час я наполегливо закликаю Європу зробити більше», - сказав Пан Гі Мун.

Він нагадав, що після Другої світової війни самі європейці просили у світу допомоги.

«Необхідно боротися з торгівцями людьми та дискримінацією. У 21 сторіччі ми не повинні будувати паркани та стіни, натомість поглянути на глибинні причини, що змусили біженців покинути свої домівки», - зазначив генсек ООН.

Читайте також: Японія виділить біженцям $800 млн - ЗМІ

Він наголосив, що деякі країни звалюють на себе тягар біженців, як би це тяжко не було.

«Лівія, Йорданія, Туреччина діють щедро та прийняли у себе кілька мільйонів сирійських та іракських біженців. Різні країни, що розвиваються, приймають щораз більше біженців, незважаючи на обмеженість своїх можливостей», - додав Пан Гі Мун.

За його словами, наплив біженців ставить перед країнами-реципієнтами моральні питання.

«Як ніколи раніше активізувалася міграція населення. Ці потоки ставлять складні і часто дуже емоційні запитання. Тут необхідно керуватися міжнародним правом, правами людини та просто співчутливим ставленням», - підкреслив генсек ООН.

Пан Гі Мун наголосив, що міжнародна спільнота має намагатися забезпечити спокій у регіонах, звідки прибувають біженці.

«Люди потребують екстреної допомоги, але їм також потрібні тверді рішення. Намет це, безперечно, гарне рішення, але він не заслуговує повернення додому. Наша мета не лише врятувати людині життя, а й дати їй гідне життя», - пояснив він.

Читайте також: США додатково виділять більше $400 млн на допомогу сирійцям

На його переконання, винні у кривавій війні у Сирії мають постати перед міжнародним трибуналом.

«Безневинні сирійці платять високу ціну, коли падають бомби та вчиняються терористичні акти. Стосовно жорстоких злочинів не повинно бути безкарності. Наша прихильність до справедливості має призвести до того, що ситуація буде передана на розгляд у Міжнародний кримінальний суд», - підсумував Пан Гі Мун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-