У Польщі обурені сталінською

У Польщі обурені сталінською "історичною правдою" з вуст посла РФ

Укрінформ
Польща обурена словами посла Росії Сергія Андрєєва, який звинуватив Варшаву у погіршенні польсько-російських відносин.

Про це повідомляє Польське радіо

«Думки та погляди, висловлені Андрєєвим, піддають сумніву історичну правду і посилаються на найбільш фальшовану інтерпретацію подій, знаних зі сталінських та комуністичних часів», - процитувало радіо заяву МЗС Польщі.

У відомстві з тривогою сприйняли слова посла на тему причин Другої світової війни та виправдання сталінських репресій щодо поляків. Відомство нагадало, що напад на Польщу Третього Рейху і, згодом, вторгнення Червоної Армії на територію Польщі у 1939 році було наслідком Пакту Молотова-Ріббентропа, який розділив зони впливів у Центральній Європі.

Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв у п'ятницю в ефірі телеканалу TVN24 заявив, що польсько-російські відносини є найгіршими від 1945 року, і що це не є вина Росії, а польської сторони, яка заморозила політичні та культурні контакти.

Читайте також: Польського посла в Росії викликали "на килим" до Лаврова

Посол також поставив під сумнів роль Польщі у боротьбі з гітлерівською Німеччиною. «Політика Польщі довела до цієї катастрофи у вересні 1939 року, бо впродовж 30-х років ХХ століття Польща своєю політикою неодноразово блокувала побудову коаліції проти гітлерівської Німеччини. Отже частково Польща була відповідальна за цю катастрофу, яка сталася у вересні», - заявив Андрєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-