Розслідування про псковських десантників "вийшло боком" депутату

Укрінформ
Псковські обласні збори депутатів у результаті таємного голосування позбавили повноважень представника партії «Яблуко» Лева Шлосберга, що розслідував торік таємні поховання псковських десантників.

Пряма трансляція засідання йшла на офіційному сайті зборів. 

«Протокол №4 про дострокове припинення повноважень депутата Шлосберга Лева Марковича. Видано бюлетенів для таємного голосуванні – 44. За позбавлення депутатських повноважень і звільнення з посади заступника голови комітету – 41. Проти – 3», - сказав голова рахункової комісії.

У ході обговорення перед депутатами виступали останній опозиційний депутат Держдуми Дмитро Гудков і депутат-«яблучник» Петербурзьких Законодавчих зборів Борис Вишневський. Вони переконували псковських депутатів не підтримувати політичне переслідування Шлосберга.

Формально опозиційного депутата обвинуватили на Псковських зборах у тому, що, будучи депутатом, він брав участь у суді як захисник. Але в реальності говорять, що нинішня ситуація пов'язана з публікаціями у газеті Шлосберга "Псковська губернія" матеріалів про розслідування справи про жорстоке побиття журналіста Олега Кашина, що сталося 2010 року, і причетність до цього псковського губернатора Андрія Турчака, інформація про що з'явилася недавно.

Читайте також: Псковський депутат надав Генпрокуратурі список загиблих десантників. Документ

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року на Шлосберга також було здійснено напад, в результаті якого він отримав струс мозку, перелом носа, численні гематоми. Сам Шлосберг пов'язав той інцидент з розслідуванням про загибель псковських десантників за нез’ясованих обставин, ймовірно на війні в Україні. Матеріали про це Шлосберг також публікував у газеті "Псковська губернія". У розпорядженні видання були записи переговорів військовослужбовців 76-ої дивізії, дислокованої в Пскові. Тоді ж Шлосберг розповідав виданню "Кашин.Гуру" про те, що сім'ї загиблих псковських десантників заставляють мовчати про загибель родичів, шантажуючи їх позбавленням матеріального забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-