Парламент Чорногорії підтримав вступ до НАТО

Парламент Чорногорії підтримав вступ до НАТО

Укрінформ
Парламент Чорногорії прийняв резолюцію про підтримку інтеграції до НАТО. За вступ країни до НАТО проголосували 50 депутатів із 79, що брали участь у голосуванні, 26 проголосували проти, троє утрималися.

Голосування відбулося в середу ввечері, повідомляє DTT-NET.

«Результат голосування - це сигнал того, що парламент переконливо підтримує інтеграцію в НАТО", - заявив віце-спікер парламенту Мілутін Сімович.

У прийнятому документі вказано, що Чорногорія вбачає у НАТО "гарантію територіальної цілісності і суверенітету Чорногорії, подальшого зміцнення верховенства закону і демократії, прав людини і національних меншин та якості життя для кожного громадянина і всього суспільства".

Читайте також: Винищувачі НАТО знову перехопили військові літаки РФ

У Підгориці наголосили, що розраховують на вступ до альянсу вже наступного року. При цьому представники опозиційних сил і окремі незалежні депутати заявили про доцільність проведення референдуму щодо членства в НАТО.

Як повідомлялося, кілька днів тому за членство Чорногорії в Північноатлантичному альянсі виступили Сполучені Штати, висловивши готовність підтримати її кандидатуру в грудні під час зустрічі глав закордонних відомств країн-членів НАТО. 

Фото: rtcg.me

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-