РФ в Сирії спробує створити нову псевдо-державу - розвідка США

РФ в Сирії спробує створити нову псевдо-державу - розвідка США

Укрінформ
Посилення активності Росії в Сирії може означати, що Кремль і там спробує створити якусь псевдодержаву.

До такого висновку прийшли аналітики американської приватної розвідувальної компанії Stratfor.

На їхню думку, Росія, швидше за все, буде допомагати «відокремитися» алавітам - послідовникам езотеричного напрямку шиїтського відгалуження ісламу. Крім того, Кремль може згадати і про Нагорний Карабах.

"Ми бачимо все більше доказів того, що Росія і Азербайджан, можливо, домовляються порушити статус-кво відносин між Азербайджаном і Вірменією, причому Росія буде готова в цьому випадку відправити до регіону своїх миротворців", - йдеться в доповіді компанії.

Зазначається, що Путін використовує всі можливості і готовий платити високу ціну за присутність у всіх стратегічних регіонах від Сирії до Карабаху.

"Анексія Криму в перспективі дає Путіну доступ в Середземномор'я, а значить, дозволить впливати на результат політичних ігор в Леванті (в Сирії, Лівані та Ізраїлі, - ред.). Угода з Азербайджаном, поряд з наявними Абхазією і Південною Осетією, дозволить розширити сферу впливу Росії далі на південь", - пишуть аналітики Stratfor.

Читайте також: Розвідка США: Перемир'я на Донбасі та ескалація в Сирії - це план Кремля

Сирія може використовуватися Кремлем як можливість тиску на США - Вашингтону потрібна Москва для боротьби з «Ісламською державою». На заміну можна зажадати деяких геополітичних поступок.

"Але при будь-якому сценарії Росія не виведе війська з Донбасу. Цей регіон зараз для Кремля в пріоритеті, він буде утримувати його за всяку ціну. Якщо Україна потрапить під значний вплив або контроль західних сил, російський південно-західний фланг оголиться", - відзначають аналітики.

На думку експертів, Кремль хотів би закріпитися на лівому березі Дніпра, але не має достатніх сил для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-