Копач попросила поляків не голосувати за партію Качинського

Копач попросила поляків не голосувати за партію Качинського

Укрінформ
Голова польського уряду Ева Копач закликала поляків зробити усе можливе, аби до влади в Польщі восени не прийшла партія “Право і Справедливість” (PiS) і країна “не стала власністю однієї людини” – Ярослава Качинського.

Про це вона заявила в середу у Варшаві, представляючи під час національної ради “Громадянської платформи” (РО) відкриті списки своєї партії на жовтневі парламентські вибори, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Лише РО має силу зберегти Польщу, щоб вона не стала країною однієї партії, власністю однієї людини (Качинського - ред.), яка сховалася і править з укриття…Напрошується питання: чи переможе жадоба влади людини, яка перебуває у тіні, ляльковода, який потягуючи за шнурки керує своїми маріонетками, чи Польща буде нормальною країною, західною демократією”,- заявила Копач.

Вона підкреслила, що не уявляє собі, щоб за правління PiS поляка було обрано президентом Європарламенту (Єжи Бузека – ред.) чи президентом Європейської ради (Дональда Туска – ред.).

Копач констатувала, що ставкою на виборах є або подальший рух на Захід, або змарнування шансів на добробут.

Нагадаємо: парламентські вибори в Польщі відбудуться 25 жовтня.

Під час цьогорічних президентських виборів кандидат PiS Анджей Дуда переміг Броніслава Коморовського, якого підтримувала РО. Останні соцопитування свідчать, що кращі шанси на перемогу має PiS Качинського, яка випереджає РО на понад 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-