Молдова святкує День незалежності

Молдова святкує День незалежності

Укрінформ
Республіка Молдова відзначає 24-у річницю проголошення державної незалежності.

Урочистості розпочалися великим Парадом національних костюмів на Площі Великих Національних зборів у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Після покладання квітів до пам'ятника молдавському господарю Штефану Великому, в якому взяло участь керівництво країни, на площі Великих Національних зборів у Кишиневі проходить Парад національних костюмів.

«Молдова - багатонаціональна країна, і сьогодні, як ніколи, дуже важливо, щоб громадяни, незалежно від національності, прагнули до єдності і європейського курсу країни. На параді представлено костюми всіх етносів, які живуть у Молдові», - повідомили в Міністерстві культури Молдови.

Окрім національних костюмів, на головній площі молдавської столиці проходить ярмарок народних майстрів прикладного мистецтва, а перед учасниками святкових заходів в усіх містах і селах Молдови виступають художні колективи, майстри мистецтв.

Читайте також: У Раді Європи побоюються "українського сценарію" в Молдові

Незалежність Республіки Молдова була проголошена 27 серпня 1991 року. За Декларацію про незалежність проголосували всі депутати першого молдавського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-