Війни з Росією не буде, агресора дотиснуть санкціями – Ельмар Брок

Війни з Росією не буде, агресора дотиснуть санкціями – Ельмар Брок

Укрінформ
Оскільки Україна не входить до Північноатлантичного альянсу, країни Заходу не вплутуватимуться у війну з Росією через її агресивну поведінку, натомість застосовуватиметься економічний тиск, поки агресор не відступить.

Про це зазначив у понеділок у Вашингтоні голова Комітету в міжнародних справах Європейського парламенту Ельмар Брок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Через те, що Україна не є членом НАТО, а також з інших причин, ми не можемо втягуватися у війну (з Росією – ред.) через Україну", - зазначив Брок під час виступу в Німецькому Фонді Маршалла.

Він також додав, що Росія все ще залишається ядерною державою.

"Через це існує тільки один варіант – санкції, для того, щоб мирним шляхом довести агресору, що агресія має високу ціну. Тільки так", - підкреслив євродепутат.

При цьому він зазначив, що Європа також несе збитки через економічні обмеження відносин з РФ.

"Якось президент німецької федерації промисловості сказав: нам не подобаються санкції, але міжнародний порядок є більш важливим, ніж інтереси бізнесу. Я не можу сформулювати краще, ніж він", - наголосив Брок.

Представник ЄП підкреслив важливість того, що 28 країн ЄС погодились продовжити санкцій проти Росії.

"Спроби розділити європейські країни в цьому питанні провалилися", - сказав євродепутат.

Він нагадав, що санкції ЄС були продовжені до кінця січня наступного року – саме до того терміну, коли мають бути виконані Мінські домовленості.

"Було дуже чітко заявлено, що ЄС не зніме санкцій, поки Мінські домовленості не будуть імплементовані", - акцентував Брок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-