Британія парадом привітала Єлизавету II з днем народження. Фото

Укрінформ
Королева Великої Британії Єлизавета ІІ відзначила свій офіційний день народження, приймаючи військовий парад "винесення прапорів" в оточенні членів своєї сім'ї

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ відзначила свій офіційний день народження, приймаючи військовий парад "винесення прапорів" в оточенні членів своєї сім'ї.

Про це повідомляє РІА Новости.

"У свій офіційний день народження королева, як завжди, прийняла парад «винесення прапорів» (Trooping of colours). Це одна з найяскравіших церемоній у Великії Британії, за якою, окрім королеви і її чоловіка принца Філіпа, спостерігають також інші члени королівської сім'ї", - вказано у публікації.

Цього року компанію королеві склали сини, донька й онуки зі своїми сім'ями. Парад став першим в житті спадкоємця британського престолу принца Джорджа, який скоро відзначить другий день народження і першою офіційною появою на публіці герцогині Кембріджської Кейт після того, як вона у травні народила другу дитину - доньку Шарлоту.

За виїздом королеви у відкритому фаетоні, запряженому парою коней, спостерігали тисячі людейк. Багато хто з них зайняв місця за кілька годин до заходів.

Після закінчення параду королівська сім'я повернулася у Букінгемський палац. З балкона резиденції королева та її рідні спостерігали за урочистим прольотом літаків Королівських ВПС Великої Британії.

У реальності Єлизавета Друга народилася 21 квітня 1926 року, проте офіційний день народження за традицією призначається на першу, другу або третю суботу червня. Ідея розвести за часом реальний і офіційний дні народження монарха належала Едуарду VII, який правив країною з 1901 по 1910 роки. У короля день народження був у листопаді, але святкування він вирішив перенести на літо, сподіваючись на гарну погоду. І хоча у Великій Британії погоду передбачити неможливо навіть у червні, традиція закріпилася.

Фото: AP Photo/Tim Ireland

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-