У США знову сутички з поліцією, оголошено надзвичайний стан

У США знову сутички з поліцією, оголошено надзвичайний стан

Укрінформ
У американському штаті Мериленд оголошено надзвичайний стан через масові сутички демонстрантів з поліцією, які виникли в місті Балтимор.

За тривогою піднята національна гвардія штату, передає власний кореспондент Укрінформу в США.

"Увечері понеділка губернатор (штату Меріленд. - Ред.) Леррі Хоган оголосив надзвичайний стан та заявив про задіяння Національної гвардії штату", - зазначає з цього приводу The Washington Post.

Масові демонстрації виникли після того, як 25-річний афроамериканець Фреді Грей помер через кілька днів після арешту поліцією. За попередньою інформацією, причиною його смерті була травма хребта, яку він отримав після затримання.

Минулого четверга біля поліцейського управління Балтимора пройшла демонстрація, яка мала, в основному, мирний характер. Втім, у понеділок, коли темношкірого чоловіка поховали, виникли масові безлади з підпалом поліцейських автомобілів та погромом місцевих крамниць.

За інформацією місцевих ЗМІ, у понеділок семеро поліцейських дістали поранень в результаті інцидентів. Місцеві телеканали повідомляють, що групи протестувальників продовжують рухатися в напрямку південної частини міста.

Читайте також: На повернення довіри до поліції в США витратять чверть мільярда

Поліція вважає ініціаторів погромів кримінальними елементами, які створюють небезпеку для мирних жителів міста, та має намір ув'язнити причетних до організації заворушень.

Як зазначають місцеві оглядачі, нинішні протести в Балтиморі є одними з найбільших за останній час у США, які можна поставити в один ряд з інцидентами у Фергюсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-