Франція відправляє на боротьбу з «Ісламською державою» авіаносну групу

Франція відправляє на боротьбу з «Ісламською державою» авіаносну групу

Укрінформ
Авіаносна група ВМС Франції на чолі з флагманом авіаносцем «Шарль де Голль» 12 січня буде розгорнута у районі Перської затоки, де візьме участь у бойових діях проти бойовиків «Ісламської держави».

Авіаносна група ВМС Франції на чолі з флагманом авіаносцем «Шарль де Голль» 12 січня буде розгорнута у районі Перської затоки, де візьме участь у бойових діях проти бойовиків «Ісламської держави» (ІД).

Цю інформацію власному кореспондентові Укрінформу підтвердили в Єлисейському палаці.

«Єлисейський палац підтверджує, що авіаносець («Шарль де Голль») насправді буде спрямований до (Перської) затоки, де починаючи з 12 січня здійснить оперативне розгортання і братиме участь у міжнародних навчаннях в середині квітня», - зазначили в Єлисейському палаці.

За словами співрозмовника, «Шарль де Голль», у разі необхідності, буде готовий до виконання будь-якого оперативного завдання в районі розгортання.

Він також додав, що президент Франції Франсуа Олланд планує 14 січня під час своєї робочої поїздки на військово-морську базу в Тулоні виступити з офіційною заявою і оголосити про місію, яку виконуватиме авіаносна група в районі Перської затоки.

Читайте також: "Ісламська держава" збила в Сирії літак міжнародної коаліції

Водночас французькі ЗМІ повідомляють, що бойові кораблі ВМС Франції у складі міжнародної коаліції візьмуть безпосередню участь у бойових діях проти бойовиків «Ісламської держави». За їх інформацією, до Перської затоки у складі авіаносної групи також вирушить один з атомних підводних човнів ВМС Франції. Обізнані джерела також повідомляють, що на борту флагмана ВМС Франції знаходиться близько 30 бойових літаків, у т.ч. сучасні ударні багатоцільові винищувачі Rafale та Super Etendard.

При цьому офіційні представники Головного штабу ЗС Франції не підтверджують участь авіаносної групи у бойових діях на території Іраку. Військові нагадали, що Франція, яка бере участь у військовій кампанії проти бойовиків ІД, на даний момент задіяла 9 Rafale, які базується в ОАЕ, повітряні заправники C135, літак раннього попередження і управління E-3F AWAKS і морський патрульний літак Atlantique-2. Крім того, у зоні конфлікту знаходиться один з фрегатів ВМС Франції та з кінця 2014 року періодично залучаються 6 бомбардувальників Mirage, що базуються в Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-