Три молдавські партії створять проєвропейську коаліцію

Укрінформ
Ліберально-демократична, Демократична і Ліберальна партії Молдови, що отримали за результатами парламентських виборів більшість місць у законодавчому органі (55 мандатів), проведуть переговори щодо створення проєвропейської парламентської коаліції.

Про це заявили лідери політичних формувань, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Іншого шляху у Республіки Молдова, окрім європейського, бути не може. Ми вже обговорювали з представниками ліберал-демократів і демократів питання створення проєвропейської правлячої коаліції. Програми у наших партій різні, але мета у нас одна - інтеграція в ЄС», - заявив лідер Ліберальної партії Міхай Гімпу. За його словами, лише інтеграція в ЄС і НАТО може забезпечити Молдові стабільність, безпеку і добробут.

Читайте також: Європейський вибір Молдови: успіх без запаморочення

Аналогічну думку висловив і голова Демократичної партії Маріан Лупу, який зазначив, що «базовою платформою для створення майбутньої коаліції може стати тільки європейська інтеграція країни».

Лідер ліберал-демократів, екс-прем'єр Молдови Влад Філат, також обговорив зі своїми колегами з Демократичної і Ліберальної партії питання створення на основі цих трьох партій проєвропейської коаліції в Молдові.

Нагадаємо, за результатами минулих 30 листопада парламентських виборів (після обробки 98% протоколів), у майбутній парламент Молдови увійдуть п'ять партій: крім ліберал-демократів, демократів і лібералів, 25 мандатів отримають соціалісти і 21 мандат представники Партії комуністів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-