Пан Гі Мун особисто закликав Лаврова вплинути на бойовиків

Пан Гі Мун особисто закликав Лаврова вплинути на бойовиків

Укрінформ
Росія має використати всі можливості свого впливу на бойовиків на сході України для забезпечення повноцінного й тривалого режиму припинення вогню.

На цьому наголосив генсек ООН Пан Гі Мун під час зустрічі в суботу з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Генеральний секретар закликав Росію використовувати свій вплив для забезпечення стійкого припинення вогню (на сході України - ред.)", - йдеться в поширеному з цього приводу офіційному повідомленні ООН.

Крім того, зазначається далі, Пан Гі Мун пообіцяв "продовжити свою особисту участь зі світовими лідерами в напрямку мирного врегулювання кризи в Україні".

Читайте також: Малайзія попросить ООН ввести миротворців до України

Водночас, російський міністр, виступаючи в цей же день з трибуни Генасамблеї ООН, наголосив, що РФ "готова й надалі активно допомагати просуванню політичного врегулювання в Україні", звинувативши Захід у розпалюванні ситуації в Східній Європі.

Лавров цинічно заявив, що США і Євросоюз "підтримали державний переворот в Україні" і стали "виправдовувати будь-які дії самопроголошених київських властей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-