Криза в Україні впливатиме на глобальне економічне зростання - Лагард

Криза в Україні впливатиме на глобальне економічне зростання - Лагард

Укрінформ
Глобальне економічне зростання нинішнього року залишатиметься крихким та нестабільним через низку впливів, у томі числі, пов'язаних із російською агресією проти України.

Про це зазначила в інтерв'ю французькому фінансовому виданню Les Echos директор-розпорядник МВФ Крістін Дагард, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Економічне зростання є занадто слабким, уразливим та нерівномірним… Зараз ми оновлюємо наші прогнози. Глобальне зростання, як очікується, нинішнього року збільшиться до трохи більше ніж 3%", - зазначила глава МВФ.

За її словами, цей процес є уразливим через багато факторів, серед яких є низка геополітичних ризиків.

"Криза в Україні має побічні уразливі фактори на Росію та сусідні країни, особливо на ті, які відносяться до німецького ланцюжку, тож їхня торгівля, енергетика та фінансові зв'язки є уразливими в різному ступені",- зауважила Лагард.

Вона підкреслила, що вплив цих ефектів ще точно не визначений, до того ж він залежатиме від реалізації мирного плану.

Лагард віднесла до геополітичних ризиків, що впливають на світову економіку, також розвиток ситуації на Близькому Сході. Крім того, на її думку, глобальне зростання є нерівномірним через те, що деякі країни (США та Великобританія) відчувають більш потужне економічне відновлення, ніж інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-