Естонія готова поділитися з Україною своїм досвідом входження в ЄС

Укрінформ
На зустрічі у Відні з в.о.міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает запевнив, що його країна вважає завданням першорядного значення стабілізацію ситуації у сфері безпеки в Україні і проведення президентських виборів 25 травня.

Про це повідомляє офіційний сайт МЗС Естонії.

Пает сказав, що Україна повинна мати можливість зробити свій власний вибір майбутнього. "Ми хочемо, щоб Росія припинила втручання у внутрішні справи України і ескалацію напруженості. Це допоможе знизити рівень конфлікту і сприяти подальшому розвиткові України", - додав він.

Велике значення, за словами міністра, мають всі зусилля для проведення 25 травня президентських виборів. "Присутність великої кількості міжнародних спостерігачів є дуже важливою, - зазначив він. - Естонія також направить своїх спостерігачів на президентські вибори в Україні».

Естонія готова поділитися з Україною своїм досвідом проведення необхідних реформ, наприклад, в таких сферах, як електронне управління та охорона кордонів, а також співпраця поліції, додав він.

На думку естонського міністра, Україна повинна мати чітку перспективу для вступу до Європейського Союзу при виконанні необхідних умов. «Ми підтримуємо підписання всіх інших частин угоди про Асоціацію в червні, - підкреслив він. - Ми також вважаємо важливим встановити безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом якомога швидше».

Зі свого боку український міністр підтвердив на зустрічі, що основним завданням українського уряду є досягнення стабільності в країні і взяття безпекової ситуації під контроль.

Анатолій Дещиця подякував Естонії за всебічну підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, виступаючи на засіданні Комітету міністрів Ради Європи (РЄ) у Відні, в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця підкреслив, що протиправна окупація Росією Криму і подальші зусилля РФ для дестабілізації південно-східних областей є загрозою не тільки Україні, а й Європі.

Крім цього, у своєму виступі Дещиця проінформував делегації країн - членів Ради Європи про хід імплементації ключових реформ в Україні відповідно до європейських стандартів, включаючи конституційний процес і реформу місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-