Сікорський і Штайнмайєр підтримують посередницьку місію в Україні

Укрінформ
Міністри закордонних справ Польщі і Німеччини Радослав Сікорський і Франк-Вальтер Штайнмайєр підтримують можливу посередницьку місію для налагодження діалогу між владою й опозицією в Україні.

Про це керівники зовнішньополітичних відомств обох країн повідомили під час прес-конференції у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми готові надати допомогу (в посередництві – ред.), якщо є таке бажання", - заявив Штайнмайєр.

Як наголосив Сікорський, якщо б влада й опозиція в Україні звернулися з проханням про посередництво, то Варшава і Берлін вибрали б "найвідповіднішу форму". Водночас він застеріг, що українська влада спочатку "повинна відновити довіру у відносинах з потенційними посередниками".

Керівник польської дипломатії повідомив, що Україна є важливим партнером і сусідом ЄС, й асоціація залишається на порядку денному. "Поки що формально є можливість для підписання Угоди про асоціацію",- заявив Сікорський. Він додав, що лише від Києва залежить, чи документ буде підписано.

Німецький міністр висловив жаль з приводу рішення української влади призупинити підписання Угоди про асоціацію. На думку Штайнмайєра, відмова Києва від асоціації свідчить про те, що "Україна закривається перед необхідністю проведення важливих реформ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-