У Німеччині почався суд над нацистським злочинцем

У Німеччині почався суд над нацистським злочинцем

Укрінформ
У земельному суді німецького міста Хаген (земля Північний Рейн-Вестфалія) у понеділок розпочався судовий процес над 92-річним колишнім есесівцем Зіртом Брейнсом, якого підозрюють у вбивстві члена нідерландського руху опору в роки Другої світової війни.

Про це повідомила прес-служба суду, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Суд присяжних Хагена розпочав сьогодні розгляд справи Зірта Б.», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура Дортмунда звинувачує Зірта Брейнса у тому, що в 1944 році він разом з ще одним покійним есесівцем за наказом керівництва холоднокровно застрелив члена руху опору Нідерландів Алдерта Клааса Дейкіму. Справа дійшла до німецького суду лише тепер, оскільки раніше інцидент розглядався як ненавмисне вбивство і Брейнса не можна було притягти до кримінальної відповідальності через закінчення строку давності злочину. Пізніше обвинувачення було змінено на навмисне вбивство, що не має обмежень за строком давності.

У 1949 році нідерландський суд заочно вже засуджував Брейнса за вбивство Дейкіми до смертної кари, яка пізніше була змінена на довічне ув'язнення. Проте уродженець Нідерландів на той момент вже отримав німецьке громадянство і мешкав у Німеччині, яка відмовила у його екстрадиції. Крім того, у 1980 році німецький суд засудив Брейнса до семи років ув'язнення за співучасть у вбивстві двох євреїв.

Як зазначають місцеві оглядачі, суд над Зіртом Брейнсом може стати одним з останніх процесів у Німеччині над нацистськими злочинцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-