Шанси України на асоціацію з ЄС після візиту Арбузова зросли - депутат Бундестагу

Шанси України на асоціацію з ЄС після візиту Арбузова зросли - депутат Бундестагу

Укрінформ
Візит першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова до Німеччини зміцнив шанси України на підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Візит першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова до Німеччини зміцнив шанси України на підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це за результатами зустрічі української урядової делегації з німецьким бізнесом повідомив Укрінформу член комітету у міжнародних справах Бундестагу Карл-Георг Вельман.

"Гадаю, що шанси України отримати Угоду про асоціацію поліпшилися. Свідченням тому є, зокрема, нинішній візит першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, його змістовні зустрічі та переговори, які він провів на рівні німецького віце-канцлера, а також міністра закордонних справ", - сказав Вельман.

Він відзначив великий інтерес з боку німецького бізнесу до співпраці з Україною і підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію відкриває величезні можливості для залучення інвестицій в українську економіку, створення робочих місць і поліпшення добробуту громадян України.

"Україна має у своєму розпорядженні величезний промисловий потенціал, природний потенціал, має всі перспективи і хороші шанси перетворитися на процвітаючу країну, яка спочатку може стати асоційованим, а згодом і повноправним членом ЄС. Україна від цього лише виграє. Ми розраховуємо на значне збільшення іноземних інвестицій у вашу економіку. Технологічна та економічна база України настільки значні, що німецькі підприємці дуже швидко знайдуть у вас надійних партнерів, особливо в індустріальній сфері. А це означає підвищення добробуту українців, підвищення стандартів життя", - заявив депутат Бундестагу.

Як приклад Вельман навів Польщу, яка на початку 1990-х років отримала спочатку асоційоване, а пізніше - повноправне членство у ЄС. І хоча деякі політики і підприємці боялися євроінтеграції, однак пізніше всі відчули величезні вигоди від такого кроку.

Нагадаємо, напередодні перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов відвідав Німеччину з робочим візитом. Під час зустрічей з керівництвом країни його запевнили, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини у питанні підписання Угоди про асоціацію з ЄС, а також відзначили прогрес у проведенні реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-