Німецькі активісти закликають "Deutsche Welle" скасувати перемогу Білозерської у конкурсі блогерів

Укрінформ
Німецькі правозахисники та публіцисти закликають організаторів міжнародного конкурсу блогерів The Bobs-2013 анулювати перемогу Олени Білозерської в номінації "Кращий блог українською" через правопопулістський характер її сайту.

На цьому наголошується у відкритому листі німецької правозахисної ініціативи "ПРАВО - берлінська група із захисту прав людини в Україні" на адресу телерадіокомпанії "Німецька хвиля".

"Перемога правопопулістського блогу на конкурсі The Bobs є неприйнятною. Ми закликаємо анулювати це рішення", - йдеться у листі.

На переконання активістів, "правопопулістські та ксенофобські погляди", які зустрічаються у блозі Білозерської, не заслуговують відзнаки. Автори звернення переконані: якщо "Німецька хвиля" не відмовиться від свого рішення, цим саме вона підтримає і сприятиме поширенню правопопулістських тенденцій в Україні.

"Блог Білозерської є платформою з популяризації та мобілізації правопопулістських поглядів і є сам джерелом цих ідей", - вважають правозахисники.

На їхній погляд, "Німецька хвиля" зробила помилку, номінувавши блог українки на участь у конкурсі, і тепер має визнати це.

За даними берлінської ініціативи, їх звернення підтримали також деякі німецькі політики та журналісти, зокрема депутат бундестагу від Лівої партії Андрій Гунько, автор інформаційного порталу Ukraine-nachrichten.de Андреас Штайн та політолог і публіцист Андреас Умланд.

Крім того, відкритий лист підписала редакція українського журналу "Проstory", а також Творча спілка перекладачів і письменників.

Нагадаємо: на початку травня блог Олени Білозерської став переможцем всесвітнього конкурсу блогів і сайтів медіа-активістів The Bobs (Best of the Blogs) у номінації "Кращий блог українською" за версією Інтернет-користувачів. Організатором конкурсу виступила німецька "Deutsche Welle".

Як повідомлялося, блог Олени Білозерської став переможцем організованого "Deutsche Welle" всесвітнього конкурсу блогів і сайтів медіа-активістів The Bobs (Best of the Blogs) у номінації "Кращий блог українською" за версією Інтернет-користувачів. Активісти лівого руху "Боротьба" звернулися до організаторів з вимогою анулювати перемогу українки, оскільки її блог "містить безліч постів з анонсами ксенофобських акцій українських ультраправих і нацистських організацій, а також пости ксенофобського змісту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-