ООН відмовила Гаїті у компенсації жертвам холери

Укрінформ
ООН офіційно відхилила вимоги виплатити компенсацію жертвам епідемії холери на Гаїті, яка забрала життя майже 8 тис. осіб.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Організація Об'єднаних Націй офіційно відхилила вимоги виплатити компенсацію жертвам епідемії холери на Гаїті, що забрала життя майже 8 тис. осіб", - йдеться у повідомленні.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зв'язався з президентом Гаїті Мішелем Мартеллі по телефону, аби повідомити йому про своє рішення. Прес-секретар Пан Гі Муна стверджує, що заяви про відшкодування збитків на суму в мільйони доларів "не можуть бути прийняті", оскільки підписана в 1947 році конвенція звільняє ООН від відповідальності за свої дії у подібних ситуаціях.

Організація не визнає себе відповідальною за поширення захворювання, яким на Гаїті перехворіли більше 600 тис. осіб. Судячи з числених ознак, епідемія почалася наслідок витоку стічних вод на миротворчій базі ООН у Гаїті.

ООН, проте, стверджує, що точно визначити джерело хвороби неможливо, хоча у розпорядження фахівців надходить дедалі більше інформації, яка вказує на те, що епідемія була викликана поганими санітарними умовами у таборі, де жили інфіковані миротворці з Непалу.

У грудні ООН почала реалізацію програми по боротьбі з епідемією холери на Гаїті на загальну суму у 2 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-