У Парижі українці та грузини разом маніфестували за свободу та європейське майбутнє

Фото

Українська та грузинська громади Франції в суботу провели спільний мітинг на площі Пантеону в Парижі. До них приєднались діти українських військовослужбовців, яких привіз благодійний фонд «Культурна Дипломатія».

Діти показали спектакль, а дорослі об’єднались разом з гаслами за свободу України та Грузії та за їхнє європейське майбутнє, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вдячні нашим грузинським братам, бо знаємо, як багато їх воює разом з українцями, захищаючи цілу Європу від Росії», - наголосив на мітингу його організатор, голова Союзу українців Франції Володимир Когутяк.

У Парижі грузини та українці мітингували разом / Фото: Ріна Шабанова

Зі свого боку голова грузинської асоціації у Франції («Géorgie vue de France») Тамара Демурія, подякувала українцям за підтримку. Вона підкреслила, що грузинська влада не представляє народ її країни і закликала підтримати Грузію в боротьбі проти «російського» закону.

Кілька десятків молодих грузинів, які приєднались до акції, тримали в руках плакати «Стоп Путін, стоп олігарх Іванішвілі» та «Ми грузини, ми європейці»

Читайте також: Президентка Грузії: Проблема - не лише «російський» закон, а й «російський» уряд

Як передавав Укрінформ, ЄС та країни-члени чітко доводять до грузинської влади позицію щодо невідповідності «закону про іноземний вплив» принципам європейської демократії, тож грузинські партнери добре знають про можливі наслідки, якщо цей закон не буде відкликаний